3 Aralık 2009 Perşembe

bit-tech.net

Intel demos 48 protsessor

Prototüüp süsteem on edukalt tõestanud Linux ja Windows kogu oma 48 südamikud.

Intel uurib maailma massiivselt paralleelne väljakuulutamine 48-core ühe kiibiga töötleja.

Nagu teatas CNET's Deep Tech Blog, kiip hiiglane läks avaliku eile 48-core, 1,3 miljardit transistori töötleja see nõuab ühe kiibiga Cloud Computer - toode äriühingu Tera-Scale Research Project ja moodsam järeltulija 80-core Polaris kiip Projekti raames loodi paar aastat tagasi.

Huvitav, kuigi põhiosa Inteli planeeritud turundusstrateegia on seal nime - Cloud Computing on kuum teema praegu ja midagi, mis nõuab väga palju individuaalselt kättesaadav töötlemise südamikud on server lõpuks, et läheb hästi -- Inteli Chief Technology Officer, Justin Rattner, mis on ette tulevikus, kui SCC töötav masin peaks olema "võimeline mõistma ümbritsevat maailma nii palju kui inimestel teha. Neid näha ja kuulda ja ilmselt rääkida ja teha mitmeid muid asju, mis meenutavad inimese nagu võimeid. "

Prototüüp töötleja sisaldab 24 plaadid kahe adresseeritavad Intel Architecture cores per plaat, ühendatud läbi võrgusilma võrgustik, mis pakub 256GB / s poolitamine ribalaiust. Mälu juurdepääsu reguleerivad nelja aasta-chip DDR3 mälu kontrollerid ja sõnum puhver on lisatud iga klotsi tõhusa sõnum möödaminnes.

Firma on ilmselt mõelnud, võimu kasutamine nii palju südamikud - kuigi underpowered võrreldes ettevõtte olemasolevate erinevate dual-ja quad-core server töötlejad - ning on välja töötanud tehnoloogia Clock Speed iga kahetuumalise plaatide käivituma sagedus ei sõltu muude tükkide, ja rühmitustele nelja plaadi võimelised sõitma pingega sõltumatu muu grupp. See võimaldab kogu 48-core kiip tuleb läbi viia võimu juhib vahemikus 25W tühikäigul ja 125W täiskoormuse juures.

Kui te arvate, plaaditud disain tundub kummaliselt tuttav, you're right: viimase kuu jooksul, suure jõudlusega infotöötluse spetsialist Tilera teatas oma plaatide põhinev protsessor mis sisaldas muljetavaldav 100 proovist, jälle üksi adresseeritavad võimsuse nõuetele.

Intel kolleegid Jim Held märgitud blogi postitus, et "SCC on ideaalne testisüsteemi uurida paralleelselt kavandamise lähenemisviise hõlmata samuti kuidas Cloud Computing tulemuslikkuse võiks parandada on-die arhitektuur, mis kajastab suuremate Cloud" ja näitas edukalt katsed "Linux iga tuum töötab kasutav rakendus Hadoop."

Kui soovite näha kuulutuse täis, Intel on lahkesti ette video.

Kas usud, et tuleviku server on palju aeglasem südamikud - või on maailmas alati vaja Powerhouse kiibid? Jaga oma mõtete üle Euroopa foorumid.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder