20 Kasım 2009 Cuma

bit-tech.net

Google Chrome OS saab ametlikku avamist

Google Chrome OS - pilved põhineva operatsioonisüsteemi netbooks - on nüüd saadaval source-koodi kujul.

Google'i kauaoodatud Chrome OS - täis, kerge operatsioonisüsteem põhineb kogu oma avatud lähtekoodiga Chrome veebilehitseja - on lõpuks läinud ametnik, kelle firma omab väike sündmus eelvaade funktsioone ja funktsionaalsust OS.

Engadget, juures juhul, selgitab põhilisi eetose taga pakett: pilve-põhine operatsioonisüsteem, mis jookseb täiesti sees Chrome brauser. Selle asemel "desktop" iseenesest kõik taotlused on lihtsalt integreeritud linke Google'i pilv teenused - näiteks "Notepad" pakett, mis tegelikult loob dokumendi Google Docs kohas.

Kuigi see pilv põhinev, operatsioonisüsteem ei kasutaks kohalikke ladustamine, et hoida asjad nipping mööda - ja peaks suutma toimida "offline" ¾ iimis "neto-ühendus on saadaval.

Ehk kõige huvitavam on teada, et Chrome OS ei tehta kättesaadavaks üldise riistvara, vaid konkreetse projekti platvorm, et Google volituste: nagu näiteks Chrome OS-põhine masin peab kasutama SSD asemel traditsioonilised mehaanilised kõvakettale. Pigem parem uudis on see, et kogu operatsioonisüsteem on nüüd eralduda avatud lähtekoodiga litsents, ja toetab nii x86 ja ARM-põhine CPU.

GigaOM, praegu ka avaüritusel kirjeldab uuenduslike turvaprotokolliga mis peaks takistama õelvara vastu võtmast üle Chrome OS-põhine süsteem: mis on ebatõenäoline juhul, infektsioon, kõik puhverdatud andmed on salvestatud ja siis uue versiooni Chrome OS on automaatselt allalaaditud ja installitud masinasse. Tänu oma pilv põhinevat olemust, isikuandmeid nad ei kaotanud.

Kui tahad proovida süsteemi ise järele, ettevõtlikud häkker on juba koostanud lähtekoodi Kroom OS - Chrome OS avatud lähtekoodiga hüüdnime - ja lähetatud tulemus VMWare plaat levinud BitTorrenti otsingusaidil Pirate Bay. Selleks, et kasutada kujutise koopia, tasuta VMWare Server virtualiseerimine paketti on vaja.

Kui soovite vaadata, millised täpselt juhtus Avaüritus ise Google on lähetatud video YouTube'i oma heameel.

Kas teile meeldib välimuse Google Chrome OS või ei ideed kõik, mida te pihta Google'i serveritesse täitke teile heebie-jeebies? Kas olete püüdnud avatud lähtekoodiga versioon ise - või isegi aidata koodi projekti? Jaga oma mõtete üle foorumite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder