17 Kasım 2009 Salı

bit-tech.net

AMD super tops TOP500 nimekirja

Süsteemid põhinevad umbes AMD Opteron protsessorid tehtud esikolmikusse Tänavu TOP500 super nimekirja.

AMD scored võidu vastu oma rivaali Intel Tänavu TOP500 nimekirja kõige võimsama superarvuti maailmas - kuid seda tehes näitas oma bit-mängija staatust CPU turul.

Nagu teatas PC Magazine, number üks super on TOP500 nimekirjas on Jaguar-Cray XT5-HE, mis on üles ehitatud AMD Opteron platvormi ja funktsioonid muljetavaldav 224.162 loogiline töötlemise südamikud kokku täitmisel 1,759 petaflops.

AMD domineerivad kolm parimat, koos IBM kahesuguse tehnoloogia Cell / Opteron Roadrunner süsteemi ja Cray's Kraken XT5 98.982-esmaste tegemise parimatel kohtadel.

Vaatamata AMD võtnud suure jõudlusega infotöötluse võra nüüd, rivaali Intel osutub endiselt populaarne valik: ja 500 loetletud süsteemide, 402 - üle 80 protsendi - kasutatakse Inteli protsessoril asemel AMD.

Intel loodab, et see soov jätkata ja juba on plaanid AMD-peksmine HPC-spetsiifilise versiooni oma Nehalem protsessorid - kukkumine allapoole kaheksa-core mudel kuue-core, suurendades samal ajal kella kiirust, et konkureerivad otseselt süsteemid üles ehitatud AMD kuue-core Opterons.

Huvitav, Cray tahab viia oma superarvutirakenduste osavus masside: tegeleda box-Shifter Dell - teatas üle aasta Registreeri - näed algtaseme CX1 tera-põhise süsteemi edasi vastavalt Delli branding. Nehalem põhinev süsteem kasutab Nvidia graafika, et pakkuda GPGPU teisaldada, ja pakub superarvutirakenduste täitmiseks on üllatavalt madal hind punkti. Huvitav siiski, Dell versioon CX1 pakutakse ainult Microsoft Windows - see võib võõrandada kõrgtehnoloogiliste rahvahulk, kes tavaliselt eelistavad Linuxi või BSD-põhiste operatsioonisüsteemidega on saadaval otse Cray ise.

Kas olete rahul AMD tegemist hea näidates suure võimsusega arvutustehnika valdkonnas, või kas valdav enamus Inteli protsessoril esile pingutab selle väiksema konkurendi ees? Jaga oma mõtete üle foorumite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder