14 Kasım 2009 Cumartesi

Väidetav GPL rikkumise mõõnad Win 7 tööriista

Väidetav GPL rikkumise mõõnad Win 7 tööriista

Kood, mida kasutatakse Microsoft Windowsi 7 USB / DVD Lae Tool kannab silmatorkav sarnasust, et kasutada GPL litsentsi projekti.

Microsoft on eemaldatud juurdepääsu oma Windows 7 USB / DVD Lae Tool järgmised aruanded, et kasutas koodi GPL litsents ilma loata.

Väidete kasutamist kood hõlmatud GNU General Public License - mis on populaarne avatud lähtekoodiga litsents, mis võimaldab taaskasutada koodeksi koodi või muudatused selle on ka litsentseeritud samadel tingimustel - esitasid Rafael Rivera - Via neowin.net - kes märkas küsimus kui "poking kaudu UDF seotud sisemust Windows 7 USB / DVD Lae tööriist."

Rivera väidab, et "lihtne otsida mõne meetodi nimed ja omadused, väita alates Reflector panus, näitas lähtekoodi ilmselt tõstetakse CodePlex-võõrustas [...] GPLv2-litsentsitud ImageMaster projekti."

Kuigi Microsoft ei ole teinud ametlikku avaldust seoses GPL litsentsi kood, ettevõtte pressiesindaja Mary Jo Foley ütles, et "Microsoft uurib seda küsimust ja võtab ette WUDT tööriista Microsoft pood saidi kuni selle uurimine on lõpetatud."

Kuigi ei ole midagi halba iseenesest Microsoft GPL-litsentsi koodi oma tarkvara - ju südalinnas avatud lähtekoodiga filosoofiasse on julgustada koodi korduvkasutuse ja mitte uuesti leiutamine sild - litsentsitingimuste on väga spetsiifiline: kasutada koodi GPL-litsentseeritud projekt peab hõlmama vastutust piirav kui selle kasutamine koos koopia lähtekoodi litsentsi alusel samadel tingimustel. Mida seda seadust, ja asendades antud õigusi GPL oma rangemad tingimused, Microsoft on kaotanud õiguse kasutada ja jaotada koodi.

Kas usud, et Microsoft oleks mõelnud kaks korda, enne kasutades koodi GPL projekti oma tooteid, või oli see lihtsalt inimlik viga kuskil? Kas ootate paremat ettevõtjalt, kes on sageli jäigalt jõustab oma litsentse tingimustel? Jaga oma mõtete üle foorumite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder